Cursos i conferències

Amb un interès divulgatiu, i amb l'objectiu que la població en general, però en concret els instrumentistes de corda tinguin cada cop més coneixements sobre l'eina que fan servir; coneixements constructius, històrics, de manteniment, etc. Ofereixo un seguit de cursos i conferències a tot aquell que hi estigui interessat.

Si sou una escola, conservatori, orquestra o associació de qualsevol tipus i esteu interessats en aprofundir sobre algun aspecte del meu ofici, contacteu-me i us faré un curs o sessió adaptat a vosaltres. ARA TAMBÉ ONLINE!

Aquests són alguns exemples de cursos i conferències que ofereixo:

  • Manteniment i posada a punt d'instruments de corda

Xerrada majoritàriament teòrica en la que es tracta tot el que cal saber sobre el muntatge dels instruments de corda, el seu manteniment i neteja. Saber quin és el lloc correcte per al pont, si està ben ajustat, com posar correctament les cordes, què fer si les clavilles no giren amb suavitat o no aguanten la tensió de les cordes... Tots aquests temes i molts altres són els que es tractaran en aquesta xerrada que s'adaptarà a les diferents necessitats dels assistents.

  • El contrabaix, el nostre instrument

Es tractaran temes de manteniment i muntatge, però posant el focus en el contrabaix i les seves peculiaritats específiques que el diferencien de la resta de la família de la corda.

  • Luteria per a músics

Curs teòrico-pràctic de durada variable adreçat a conservatoris de grau professional i superior on s'abordaran temes com la història de la luteria, organologia de la família del violí, nocions d'acústica, muntatge dels instruments o manteniment. El programa s'adaptarà a les necessitats del centre.

  • Manipulació i col·locació de l'ànima

Curs majoritàriament pràctic en el que s'explicarà i es practicarà la manera de moure i posicionar l'ànima correctament.